Bisiklet Çeşitleri Nelerdir ?

Hareketli yaşamı seven ve eğlenceyi yaşamının bir parçası haline getirenlerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan bisiklet büyük, orta ve küçük boy olmak üzere farklı boyutlarda tasarlanır. Büyük bisiklet ve orta boy bisiklet daha çok yetişkinlere hitap eder. Bisiklet orta boy aynı zamanda bisiklet kullanmayı öğrenen çocuklar için de uygun bir seçenek olabilir. Bisiklet modelleri tasarımında kullanılan materyaller bisikletin kim tarafından ve ne amaçla kullanılacağına göre farklılaşır. Örneğin profesyonel bisiklet ile çocuk bisiklet modelleri için kullanılan materyaller birbirinden farklıdır.

En çok tercih edilen bisiklet çeşitleri ise şunlardır:

Dağ bisikletleri: Doğa gezileri için uygun materyaller kullanılarak üretilir. Tekerlekleri her türlü araziye uygundur.

Hobi bisikleti: Şehir içinde kullanıma uygun bisiklet çeşitleridir. Tasarımında kullanılan malzemelerin hafifliği sayesinde taşınma kolaylığı sunar.

Elektrikli bisikletler: Kullanıcının pedal için sarf ettiği eforu azaltarak daha uzun süre bisiklet kullanımı sunan bisikletlerdir. Elektrik enerjisi kullanan motoru sayesinde özellikle yokuşlarda pedal kullanımını rahatlatır.

Hibrit bisikletler: Yol ve dağ bisikletlerinin özelliklerinin bir araya getirildiği oldukça kullanışlı ürünlerdir. Geniş ve konforlu seleleri ve dik gidonları sürüş konforunu maksimuma yükseltir.

Home trainer bisikletler: Eliptik bisiklet ve kondisyon bisikleti gibi home trainer bisiklet çeşitleri, evde egzersiz yapmak isteyenler için ideal bir seçimdir.

3 tekerlekli bisiklet: Tekerlekli bisiklet yetişkin ve çocuklar için farklı modellerde üretilir. Çocuklar için üretilen modeller bebek bisikleti olarak da bilinir.

Katlanır bisiklet: Kompakt tasarımı sayesinde ortasından ikiye katlanarak, daha küçük boyuta dönüşebilen bisiklet modelidir. Üretiminde hafif materyaller kullanıldığı için kullanıcılar dilediği yere elinde taşıyarak götürebilir.

Çocuk bisikleti: Genellikle dört yaş üstü çocuklar için tasarlanan çocuk bisikletleri, çocukların bisiklet üzerinde dengede durmasını kolaylaştırmayı sağlayan özelliklerle donatılmıştır. Denge bisikleti çeşitleri arasından çocuğunuza uygun modeli kolayca bulabilirsiniz.

Dağ bisikleti: Doğa tutkunlarının tercihi olan kalın lastikli bisiklet çeşidi olan dağ bisikletleri, geniş ve dişli tekerleklere sahiptir. Her türlü arazi koşulunda bisiklet binebilmenize yardımcı olur.

Dağ Bisikleti Özellikleri Nelerdir?

Dağ bisikletinin en önemli özelliği hafif olmasıdır. Güçlü bir fren sistemine sahiptir. Aynı zamanda çamurlu, taşlı ve engebeli arazilerde sürüş kolaylığı sağlamak amacıyla tekerlekleri geniş ve dişli yapıda tasarlanır. Doğada vakit geçirmeyi seviyorsanız, dağ bisikleti çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Elektrikli Bisikletlerin Özellikleri Nelerdir?

Uzun ve dik yollarda kullanıcının pedal çevirmesine yardımcı olarak daha kolay bisiklet sürmesini sağlayan elektrikli bisikletler, elektrik enerjisiyle çalışır. Yaklaşık 6-8 saat boyunca şarj edildikten sonra ortalama 248 W pedal gücüyle saatte 40-50 km hız yapabilmenizi sağlar. Elektrikli bisiklet ürünleri arasında da yerini alır.

Katlanabilir Bisikletlerin Özellikleri Nelerdir?

Katlanabilir bisikletler hem şehir içinde hem de şehri dışı seyahatlerinde taşıma kolaylığı sağlayan kompakt ürünlerdir. Ortadan ikiye katlanarak daha düşük alan kaplar ve kullanıcının yanında taşıyabilmesine fırsat tanır. Üretiminde kullanılan materyaller hafif yapıya sahiptir. Hafif bisiklet olması sayesinde yorulmadan her yere taşıyabilirsiniz. Katlanır bisiklet bisiklet fiyatları ucuz ve kaliteli alışveriş için en ideal seçimdir.

Bmx Bisikletlerin Özellikleri Nelerdir?

Motocross sporunun bisiklet ile yapılan formu şeklinde tanımlanabilen ve ekstrem bir spor dalı olarak nitelendirilen BMX sporu için özel olarak tasarlanan bisikletlere BMX bisikletler denir. 20 inç janta sahip olan BMX bisikletler, sağlam ve dayanıklı materyaller kullanılarak üretilir. Ayrıca bu bisiklet çeşidi, akrobatik hareketlerin daha kolay yapılabilmesi için oldukça hafif materyal çeşitleri kullanılarak üretilir.

Yol Bisikletlerinin Özellikleri Nedir?

Asfalt ve düzgün yollarda kullanım için tasarlanan yol bisikletleri, ince teker bisiklet çeşididir. Yarış bisikleti olarak da bilinen büyük boy bisiklet, dar lastiklere sahiptir. Bu nedenle yol tutuşu ve asfalta direnci düşüktür. Büyük tekerlekli bisiklet olması son derece hızlı bir kullanım deneyimi sunar.

Hibrit Bisikletin Özellikleri Nelerdir? Yol ve dağ bisiklet özellikleri bir araya getirilerek üretilen hibrit bisikletler hem engebeli, çamurlu hem de asfalt ve düz zeminlerde rahatlıkla kullanılabilir. Bisiklet tekerliği yol bisikletine oranla daha büyük ve geniş lastiklere sahiptir. Gidonu dik olduğu için sürücü daha rahat pozisyonda bisiklet kullanabilir.


Mağazamıza gelip alınan ürünleriniz için KREDİ KARTI çekimleriniz de 6 TAKSİT 'e kadar VADE FARKI YOK.

KAMPANYA DETAYLARI 
Mağazadan gelip alınan tüm ürünler için tüm banka kredi kartlarına 3-4-5-6 taksit 'e kadar vade farkı olmadan çekim yapabilirsiniz.

Siz de alışverişlerinizi mağazamızdan kredi kartı ile yapın vade farkı olmadan bir ay sonra ödemeye başlayın.

Kapanma Süresi 20 saniye